Kunst kijken Kunst beleven Kunst maken

< terug naar Homepagina

Klik hier voor de foto’s


‘KUNST VOOR IEDER’ in actie voor Energy4all

Een tijdje geleden werd Kinderkunstwerkplaats gevraagd mee te doen aan “Kunst voor Ieder”.
Kinderen binnen de gemeente Wijchen kregen de vraag “Wat zou jij doen met 2500 euro?” Imke de Grood en Roos Halma bedachten dat zij met dat geld meer geld wilden gaan maken voor de stichting Energy4all, die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Het idee van hen is dat er gezamenlijk, middels het maken van kunst, geld wordt ingezameld. Aan twaalf scholen in de gemeente Wijchen wordt een talentvolle kunstenaar gekoppeld. Alle leerlingen maken op papier een ontwerp van een hond. Per school kiest de kunstenaar uit al deze kunstwerken één of meerdere ontwerpen uit. Deze ontwerpen worden vervolgens op een Engels Buldog geschilderd.

We ontvingen de ontwerpen van de leerlingen en hebben ze met kunstenaarsogen bekeken. De ontwerpen van twee kinderen werden uitgekozen op hun eigenheid en originaliteit.
Noek van de Helilge Hartschool en Sam van de Rocallischool. We hebben ze uitgenodigd in onze werkplaats en uitgedaagd hun ontwerp in 3D uit te voeren. Dat was andere koek!
Enthousiast zijn ze aan de gang gegaan op de kleine gekleide modelhonden.
De volgende stap was de Engelse Buldog. Er zijn er dus twee. Monique is aan de slag gegaan met het ontwerp van Noek, en Wilma heeft de tekening van Sam onder haar hoede genomen.
Het was nog een flinke klus om alles op tijd af te krijgen, maar het is ons gelukt.

Eindelijk waren ze klaar voor het publiek. De kunsthonden werden op 16 juni geëxposeerd in de kasteeltuin van Wijchen. Het was prachtig weer en de honden hebben het heerlijk gehad in de Kasteeltuin, dat kon je zien aan al die blije koppen.
We kregen uitleg van Imke en Roos en een goedgemutste Nederduitse kunstenmaker (Ron Bons).

Op 19 juni, tijdens de veiling hebben alle Engelse Buldog ’s een eigen baasje gekregen. Het veilen is best een spannende gebeurtenis, hebben we gemerkt.
Sam en Noek waren er bij, ze hebben een praatje gemaakt met Jochem van Gelder (welk kind wil dat nou niet).
Het was een super avond, en we bedanken Imke en Roos, hun ouders, kunstenaars, Jochem en Ron, en iedereen,
die deze avond tot een groot succes heeft gemaakt.

We kunnen terug kijken op een succesvol resultaat, daar zijn we enorm blij mee.
De totale opbrengst komt ten goede aan het medicijnonderzoek van Dr. Jan Smeitink.